Zdeněk Pohlreich: Jak se stal kuchařem a čemu se věnoval po skončení Ano, šéfe?

Zdeněk Pohlreich (65) je známý šéfkuchař, gastronom, ale také podnikatel, moderátor a autor kuchařek. V televizi se stal nezapomenutelným především díky svému vyjadřování a výstupům, kdy si nešel pro ostré slovo daleko. Jak se ale vlastně dostal k vaření a čemu všemu se věnoval po skončení pořadu Ano, šéfe!, které ho tak proslavilo?

Po této show, která jej v podstatě nejvíce vyzdvihla, účinkoval také v dalších pořadech, jako byly například Šéf na grilu, Česko vaří s Pohlreichem, Teď vaří šéf!, Rozpal to, šéfe! nebo Vařte jako šéf!. K podobnému konceptu původního pořadu Ano, šéfe! se vrátil v pořadu Už dost, šéfe!. Jak je tedy vidět, šéfkuchař si moderování kulinářských show opravdu zamiloval.

Jak se ale vlastně k vaření dostal? Naprosto neplánovaně. Neudělal totiž přijímací zkoušky na střední školu, a tak se musel dát na učební obor. Vybral si zrovna kuchařinu, která ho údajně zpočátku nebavila. Po skončení školy pracoval nějakou dobu v pražském motelu Stop, píše web Stars24.

Poté se rozhodl emigrovat, nejprve do Nizozemska, kde však v roce 1989 nedostal azyl, a tak zamířil do Austrálie. Tam mu nejprve pomáhal jeho strýc a Pohlreich začal pracovat v restauraci. Po třech letech se vrátil a své zkušenosti z ciziny zúročil v Česku, když šéfoval hned několika hotelovým kuchyním, v nichž si také „vychoval“ řadu známých kuchařů.

V roce 2010 zřídil vlastní podnik Café Imperial, který vede. Na svých oficiálních stránkách píše, že se jedná o restauraci s „nezapomenutelnou atmosféru ve stylu Grand Café“. „Menu nabízí to nejlepší z české kuchyně, doplněné několika recepty “cestujícími” s naším šéfkuchařem a vynikajícími zákusky vlastní výroby,“ píše.

Zdroj: Stars24, zdenekpohlreich.cz