Konec kariéry Zdeňka Pohlreicha? Covid ho málem zničil

Roky 2020 a 2021, v nichž nejvíce řádila nákaza koronavirem, nebyly nejspíš pro téměř žádného podnikatele jednoduché. A to už vůbec ne pro ty, kteří vedli svou vlastní restauraci. Restaurace musely být téměř dva roky zavřené, a zatímco některé podniky se z toho vzpamatovávají dodnes, u některých už ani nedošlo k opětovnému otevření.

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (64) je sice výborným a úspěšným šéfkuchařem, jehož restaurace vždy prosperovala, ani on to však v době covidu-19 neměl jednoduché a opatření spojená s nákazou se ho velmi dotkla. I přestože je jeho restaurace opět otevřená, stále se nemůže z jejího dřívějšího uzavření vzpamatovat.

„Nějak jsme tu covidovou dobu přežili. Doufejme, že to zůstane trošku při normálu. Asi není zapotřebí říkat, že to pro nás bylo samozřejmě náročné. Mám pocit, že teď to je možná ještě horší, než to bylo v té první vlně,“ svěřil se pro web Sedmička. „Zaprvé je nedostatek personálu a zadruhé je nedostatek surovin a zdrojů. Ať už je to drůbež, nebo ostatní věci. O tom personálu se nemá cenu vůbec bavit,“ řekl šéfkuchař, který narážel na to, že po nepříjemné zkušenosti se zavíráním restaurací se málokomu chce pracovat v gastronomii. Spousta lidí tím totiž přišla o zaměstnání i stálý příjem.

„I po témeř 100 letech si Café Imperial uchovává nezapomenutelnou atmosféru ve stylu Grand Café. Menu nabízí to nejlepší z české kuchyně, doplněné několika recepty “cestujícími” s naším šéfkuchařem a vynikajícími zákusky vlastní výroby,“ prezentuje Pohlreich svou restauraci na svých oficiálních stránkách.

Nad vodou ho držely alespoň pořady, které natáčel. Objevil se například v show První rande, v němž hostil ve své restauraci páry, které se vydaly na rande naslepo. Teď momentálně chystá novou show, v níž bude porovnávat to, jak vypadalo vaření v začátcích pořadu Ano, šéfe! a jak vypadá teď.

Zdroj: Sedmička, zdenekpohlreich.cz