Fanoušci si s Přemkem Forejtem neberou servítky: Jeho restauraci ostře kritizují

V posledním odvysílaném díle soutěže MasterChef Česko se nejúspěšnější soutěžící museli poprat s další zajímavou výzvou. Vyzkoušeli si totiž vaření ve vyhlášené restauraci kuchaře Přemka Forejta, kterou si založil před sedmi lety po návratu z Anglie. Přemek si pro ně připravil nevšední úkoly, se kterými se TOP 5 amatérských kuchařů statečně popralo.

„V Olomouci jsem párkrát byl, krásně jsem se opil, ztratil a nemohl jsem najít cestu zpátky,“ popsal své zážitky z této metropole grafik s přezdívkou vousáče, Martin. V luxusní restauraci Entrée, která je nejlépe hodnoceným mimopražským podnikem a do Olomouce přivádí vybíravé jedlíky z celého světa, byl sympatický Martin asi nejvíce nervózní. 

Přemek pro ně se svým týmem kuchařů připravil takzvaný pop up, což je chvilkový zážitkový gastronomický koncept. Na úvod všechny soutěžící posadil ke stolu a oznámil jim, že vybrali pět smyslů, tedy zrak, sluch, hmat, chuť a čich, které se staly tématy pokrmů, které dostali za úkol připravit. „Byl bych v restauraci radši, kdyby můj chod nemluvil a nekokrhal,“ prozradil Martin. Každý z TOP 5 připravoval pět porcí jednoho chodu.

O tom, kdo dostane jaký, se losovalo. Terka si vytáhla zrak, Betty chuť, Ondra hmat, Martin sluch a Lubina čich. Jenže fanouškům se tato výzva nelíbila a restauraci Forejtovi pěkně zkritizovali. „Fuj, ta prezentace jídla vypadá nechutně, nikdy bych tam nešla,“ napsala jedna ze sledujících. „Tohle moc fresh nevypadá, šílený podnik,“ napsal další sledující. „Ale celý Entrée je tak neuvěřitelná, trapná snobárna, že to nemá s vařením už nic moc společného. Dostat na stůl lebku. Celá ta restaurace na mě působí bizarně až směšně. Můj názor. Můj pocit,“ zakončil další fanoušek.

Zdroje: MasterChef, Instagram, redakce